Geguritan

Puisi Banyumasan, sing uga dikirim nang para Satrawan

Ngenténi

Neng téras umah inyong ngenténiKapan panjenengan liwat, mampir, njur ngajéki Mlaku-mlaku njajah desa milangkoriMuter kutha ndeleng kahanan jaman siki Ora mung ...

Parikan Inyong Indonésia

Ayam bekisar tuku neng pasar Duit dollar rega larang Lunga kesasar nabrak dokar Mula sabar aja kedagar Nguber pitik malah kewudan Dodol blendung bathiné sepira...

Srengéngé Gumlewang

Srengéngé gumlewang mudun sendhuwur bénténg Mrambat lumungsur Niti wanci Babar magrib Kenthong lan bedug mesjid detabuh Corong genthoar ngumandang adzan Kewan ...

Bada

Corong-corong mesjid pating genthoar saut-sautan Kalimah takbir ngumandhang neng awang-awang Bedhug detabuh swara tambah syahdu Wulan romadhon jlirit atur pamit...

Ora Bisa Bali

Nelangsa atiku Nelangsa temen uripku Lunga adoh-adoh Ninggalna kampung Golét panguripan Kanggo bojo lan anak Bén uripe kecukupan Dina riyaya sing dienténi Aku ...

Corona

Ngingu dara detitipena Deselah kandhang nduwur para Gara-gara Virus Corona Akéh wong mriang padha lara Bantal guling kapuké laka Kapuk klenthéng depé neng njab...

Waton

Lamon inyong rika lungan Ndandheng neng paran liya Ganua aja ngasi lali Maring tlatah sangkan paraning dhiri Merga akéh dalan pating gelalur Trabas-trobos sing...